Web Analytics Made Easy - Statcounter

«برنامه «با کاروان شعر و موسیقی» امروز یکشنبه ۲۶ تیرماه به پخش ‌و بررسی موسیقی سریال امام علی (ع) اختصاص دارد .

به گزارش گروه فرهنگ و هنر برنا؛ در برنامه شماره ٤٧٤، از مجموعه برنامه « باکاروان شعر و موسیقی» امروز شناسنامه شعر و آهنگسازی و اجرای موسیقی سریال امام علی (ع),  مورد بررسی قرار می گیرد. شعر  تیتراژسریال امام علی (ع)از سروده های عبدالقادر مراغه ای بوده و آهنگسازی آن‌را فرهاد فخرالدینی انجام داده است و  ‌‌نخستین بار توسط  صدیق تعریف اجرا شده وبازخوانی آن نیز با صدای سالار عقیلی در این برنامه پخش می شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!
امام علی سریالی تاریخی است که به کارگردانی داوود میرباقری در صدا و سیمای جمهوری اسلامی ایران تهیه و ساخته شده‌است.این سریال محصول سال ۱۳۷۵-۱۳۷۰ است.از این مجموعه تلویزیونی نسخه سینمایی نیز تهیه شده‌است.موسیقی سریال امام علی توسط فرهاد فخرالدینی ساخته شده‌است.موسیقی تیتراژ را نیز صدیق تعریف اجرا کرده‌است. این اثر یکی از به یادماندنی‌ترین آثار تلویزیون است.برای ساخت تیتراژ سریال،فرهاد فخرالدینی به سراغ یکی از نغمه های اصیل و قدیمی موسیقی ایران زمین،ساخته ی عبدالقادر مراغه ای رفته است.عبدالقادر غیبی مراغی مشهور به عبدالقادر مراغه‌ای  شاعر، موسیقی‌دان، نوازنده و هنرمندایرانی قرن نهم هجری بود. لقب او معلم ثانی در موسیقی است.وی علاوه بر اینکه نوازنده چیره دست عود بود در خوشنویسی و شعر و نقاشی هم تبحر داشت و حافظ قرآن بود.در اروپا برای نخستین بار دانشمند آلمانی گیزه وتر ۱۸۵۰ – ۱۷۷۳ از عبدالقادر به عنوان نظریه‌پرداز موسیقی نام برده‌است.موسیقی سریال امام علی ساخته استاد فرهاد فخرالدینی بر گرفته از آثار وی می‌باشد و در انتها صدای خوش و آواز زیبای صدیق تعریف برای خلق این اثر جاودان بسیار مناسب بود.

منبع: خبرگزاری برنا

کلیدواژه: موسیقی رادیو فرهنگ سریال امام علی موسیقی سریال امام علی فرهاد فخرالدینی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.borna.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری برنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۵۰۸۹۵۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تأکید مدیر شبکه آموزش بر پاسداشت زبان فارسی و شعر و موسیقی اصیل ایرانی

به گزارش گروه فرهنگ و جامعه خبرگزاری علم و فناوری آنا، محمد مهدی قاسمی مدیر شبکه آموزش سیما و علیرضا قزوه مدیر دفتر شعر و موسیقی و سرود با هم دیدار و گفتگو کردند.

در این نشست به جایگاه ویژه میراث پرشکوه شعر فارسی که گنجینه بی نظیر معرفت واخلاق و زیبایی و معنویت است، جایگاه شایسته شعر در بخش‌های گوناگون، موسیقی ملی و آیینی و انقلابی در برابر ابتذال اشاره و در جهت تولید و ارتقاء آثار مرتبط و همکاری گسترده‌تر فی مابین بحث و گفتگو شد.

در ادامه قاسمی گفت: با عنایت به اهمیت زبان و ادبیات فارسی و ضرورت سیاست گذاری و برنامه ریزی در این خصوص و با توجه به اهداف، ماموریت‌ها و اولویت‌ها، شبکه آموزش سیما آمادگی دارد تا در خصوص ادبیات فارسی، شعر و موسیقی اصیل ایرانی هر گونه همکاری لازم با دفتر شعر و موسیقی و سرود و دیگر مجموعه‌ها و نهاد‌ها را به عمل آورد.

همچنین گسترش فرهنگ و ادبیات فارسی، بهره گیری از ظرفیت اقوام و موسیقی فولکلور و محلی، آواز، تصنیف و مناجات خوانی، ارتباط و تعامل با شبکه نوای موسیقی و شعر اداره کل، پایش و تولید برنامه‌های جدید، تخصصی و فاخر در این حوزه‌ها و آموزش صحیح و تخصصی شاعری، نویسندگی و برنامه ریزی برای تولید مشترک برنامه «شیر و شکر» از دیگر موضوعاتی بود که در این نشست مورد بحث و گفتگو و در دستور کار طرفین قرار گرفت.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • علیرضا طلیسچی: وضعیت موسیقی در ایران خوب است
  • بررسی ایمنی در محیط کار در برنامه فراسو
  • بررسی خلیج فارس از نگاه نوجوانان روی موج سلامت
  • رادیو یعنی گرما صمیمیت و درک هستی
  • مشکلات موسیقی استان‌های فارس و بوشهر بررسی می‌شود
  • اجرای 30 برنامه ملی، منطقه ای و محلی هفته ملی خلیج فارس در هرمزگان
  • تأکید مدیر شبکه آموزش بر پاسداشت زبان فارسی و شعر و موسیقی اصیل ایرانی
  • حال موسیقی ایران خوب است
  • سنندج؛ خاستگاه فرهنگ و هنر اصیل ایرانی
  • فرهنگ پهلوانی و ورزش زورخانه‌ای در «کوچه سلامت پلاک۱۰۲»