Web Analytics Made Easy - Statcounter

بازیگر قدیمی سینما و تلویزیون تأکید کرد من معمولاً در نقش‌هایم جای خودم صحبت می‌کنم اما در سریال «هزاردستان» استاد جلال مقامی به خوبی  جای من صحبت کردند. - اخبار فرهنگی -

به گزارش خبرنگار فرهنگی خبرگزاری تسنیم، اصغر همت میهمان بخش نوستالژی «سریالیست» بود. بخشی که به سریال «هزاردستان» به کارگردانی زنده‌یاد علی حاتمی و «امام علی (ع)» ساخته داود میرباقری اختصاص داشت.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

 این هنرمند پیشکسوت در «هزاردستان» نقش حسن سرباز و در سریال «امام علی (ع)» نقش مروان حکم را ایفا کرده است.

وی در ابتدای این برنامه با اشاره به تصویر یکی از نقش‌آفرینی‌های خود در تئاتر که روی نمایشگر استودیو دیده می‌شد، گفت: این تصویر مربوط به نمایش «ملودی شهر بارانی» از آثار زنده‌یاد اکبر رادی  به کارگردانی هادی مرزبان است. من در زمان اجرای این نمایش 54 ساله بودم و باید نقش یک مرد 27 ساله را بازی می‌کردم. 

این بازیگر سینما، تئاتر و تلویزیون در ادامه با اشاره به شرایط سخت اهالی تئاتر برای فعالیت در دوران کرونا و تعطیلی پیاپی سالن‌های اجرا افزود: تئاتر ما پیش از این هم هیچ‌گاه اوضاع خوبی نداشت و با  آمدن کرونا این مشکلات چند برابر شد. امیدوارم که این ویروس ویرانگر به زودی از بین برود و شرایطی به وجود بیاید که جبران خسارت‌های این ایام فراهم شده و تئاتر به جایگاه اصلی‌اش برسد و مردم و مسئولان قدر آن را بیشتر بدانند. 

همت درباره حضور در سریال «هزاردستان» اظهار کرد: سال 1358 و در ابتدای تولید سریال «هزاردستان» من از طرف آقای فرخ نجاری دستیار زنده‌یاد علی حاتمی به محل تصویربرداری سریال در کاخ گلستان دعوت شدم. درباره نقش «حسن سرباز» با من صحبت کردند، اما کار عقب افتاد و حدود پنج شش سال خبری نبود تا این که دوباره من را خواستند. البته گویا آقای حاتمی تردید داشتند که این نقش را به من بسپارند چون من دیگر حدوداً 33 ساله بودم در حالی که حسن سرباز 19 ساله بود، اما وقتی من را دیدند با تعجب گفتند تو که اصلاً تغییر نکردی و کار را شروع کردیم.

وی افزود: حسن سرباز در سریال «هزاردستان» یکی از سربازانی بود که در ارتش از هم‌ پاشیده رضاشاه در زمان حمله ارتش شوری و روسیه  همراه سربازان دیگر به تهران برگشته بود و احساس سرشکستگی می‌کرد. البته حضور این شخصیت و سید مرتضی سماورساز (حسین گیل) در سریال خیلی پررنگ‌تر بود و در ادامه به عنوان یک تک‌تیرانداز ماهر نقش محوری پیدا می‌کرد، اما سریال «هزاردستان» به نوعی ابتر ماند درحالی که با ورود این شخصیت، تازه داستان‌های جدیدی شروع می‌شد.

این بازیگر سینما، تئاتر و تلویزیون گفت: من معمولاً در نقش‌هایم جای خودم صحبت می‌کنم اما در سریال «هزاردستان» استاد جلال مقامی به خوبی  جای من صحبت کردند که جا دارد از ایشان هم یادی کرده باشیم. 

وی آشنایی خود با داود میرباقری را هم مربوط به سال 1358 دانست و افزود: آقای میرباقری با این که دانشجوی رشته‌ای غیر از تئاتر بود اما در کلاس‌های تئاتر فعالانه شرکت داشت. قرار بود کاری به نام «ایوان مدائن» را روی صحنه ببرد که متنش یادآور کارهای بهرام بیضایی بود. من به خاطر این‌که در یک کار تلویزیونی مشغول بودم فرصت بازی در این کار را پیدا نکردم اما گفتار متن این نمایش با صدای من اجرا شد. 

اصغر همت عنوان کرد: این ماجرا گذشت تا این که سالها بعد یک روز آقای فراهانی من را جلوی تئاتر شهر دید و گفت که اسمم را در فهرست بازیگران مدنظر برای سریال امام علی (ع) دیده و بزودی من را خبر می‌کنند راستش من سابقه ذهنی خوبی درباره تولید سریال‌های مذهبی نداشتم و فکر کردم این سریال هم مثل کارهای دیگری است که در این حوزه ساخته شده‌اند اما وقتی که متن را خواندم که بسیار هم مفصل بود، دیدم چه کار باکیفیت و پرمحتوایی است.

این بازیگر پیشکسوت سینما و تلویزیون تأکید کرد: ابتدا قرار بود من نقش «حرث» یکی از برادران قطام را بازی کنم، اما یک روز که با آقای میرباقری صحبت می‌کردم گفتم این نقش انتظارات من را برآورده نمی‌کند و به اصطلاح من را قلقلک نمی‌دهد. یک هفته بعد خود ایشان به من زنگ زد و گفت که نقش «مروان حکم» را برایم در نظر گرفته است.

وی گفت: از آنجایی که من از اولین بازیگران اصلی بودم که باید جلوی دوربین می‌رفت، کمتر از 2 ماه وقت داشتم و در این مدت تحقیقات زیادی روی این شخصیت انجام دادم. کتاب‌های زیادی خواندم و یادداشت‌برداری کردم. فراز و فرودهای این شخصیت و دودمان قریش و بنی‌امیه و بنی‌هاشم را کاملاً بررسی کرده و  موارد لازم را در یک دفتر که شاید 100 برگ بود یادداشت کردم. 

 همت افزود: تاریخ صدراسلام به ویژه در سال‌های بعد از رحلت پیامبر(ص) و دوران خلافت امام علی (ع) خیلی جالب است و آقای میرباقری هم روی دراماتیک‌ترین بخش‌های تاریخ اسلام دست گذاشت. خدارا شکر این سریال هم در زمان پخش و هم در این سال‌های طولانی که از پخش آن می‌گذرد با توفیق مواجه شد و هر بار که پخش می‌شود همچنان تازگی دارد.

نظرات مردمی درباره سریال‌های تلویزیونی/ چرا این‌قدر تلخ؟سبک و سیاق نگران کننده تبلیغات تلویزیونی/ صدا و سیما برای حفظ مخاطب خود چاره‌اندیشی کندناگفته‌های آتش تقی‌پور از "سربداران"/ تلویزیون به کارگردانان مجرب نیاز دارد

انتهای پیام/

منبع: تسنیم

کلیدواژه: شبکه یک رسانه ملی سریال شبکه یک رسانه ملی سریال حسن سرباز امام علی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tasnimnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تسنیم» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۰۶۷۷۹۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

۱۱ آلاینده بیماری زای مخفی در خانه

فرارو- میوه‌ها و سبزیجات برای ما مفید هستند و ویتامین‌ها و آنتی اکسیدان‌های ضد سرطان را فراهم می‌کنند. با این وجود، نتیجه تجزیه و تحلیل‌ها نشان داده‌اند که ۹۵ درصد توت فرنگی‌ها دارای رگه‌هایی از PFAS یا مواد شیمیایی پایدار هستند؛ مواد شیمیایی سمی که تصور می‌شود برای همیشه در بدن ما باقی می‌مانند.

به گزارش فرارو به نقل از سان، انگور، گیلاس، اسفناج، گوجه فرنگی و هلو نیز حاوی سمومی هستند که با آسیب کبدی و تاخیر در رشد نوزادان مرتبط می‌باشند. در این میان این صرفا میوه و سبزیجات نیستند که می‌توانند نگران کننده باشند. در خانه همه چیز از جاروبرقی گرفته تا رنگ روی دیوار‌های اتاق خواب ما می‌تواند مشکل ساز باشد.

در ادامه به برخی از آلاینده‌های مخفی می‌پردازیم که می‌توانند به سلامتی تان آسیب برسانند:

۱-فتالات

فتالات‌ها گروهی از مواد شیمیایی روغنی، بی رنگ، بی بو و ساخته دست بشر هستند که در صد‌ها محصول از جمله مواد شوینده دست یافت می‌شوند. نتایج مطالعات انجام شده فتالات‌ها را با طیف وسیعی از مشکلات مرتبط با سلامتی از جمله کم بودن تعداد اسپرم و اختلال نعوظ مرتبط دانسته اند. به گفته دانشمندان در ایالات متحده و کانادا استنشاق سطوح بالای فتالات هم چنین در مطالعات حیوانی به کبد، کلیه ها، ریه‌ها و سیستم تولید مثل آسیب می‌رساند.

چگونگی رفع مشکل: شوینده‌های طبیعی را انتخاب کنید که فاقد فتالات هستند برای مثال شوینده‌ها حاوی آلوئه ورا.

۲-نان تُست سوخته

براساس نتایج مطالعه‌ای که در دانشکاه تگزاس در آستن انجام شده نان تُست سوخته می‌تواند در مقایسه با ایستادن در نزدیکی یک جاده شلوغ ما را بیش‌تر در معرض هوای سمی قرار دهد. دانشمندان دریافته اند که  توستر‌های مورد استفاده در این آزمایش ذرات خطرناک را در لحظه روشن شدن به هوا ارسال می‌کنند.  خرده‌های ته توستر گرم می‌شوند و ذرات بسیار ریز از خود خارج می‌کنند. این ذرات هنگام استنشاق می‌توانند به ریه‌ها آسیب برسانند.

چگونگی رفع مشکل: نان قرار داده شده در توستر را صرفا تا زمانی که طلایی شود برشته کنید و نان‌های باقی مانده در کف توستر از دفعات قبل گرم کردن آن را حذف کرده و کف توستر را پاک کنید.

۳-ملحفه

کتانی روی تخت شما به خصوص بالش‌ها می‌توانند به سرعت عرق، بزاق، پوسته‌های پوستی و سایر مواد دفعی بدن و هم چنین باکتری ها، هاگ‌های کپک و ذرات گرد و غبار را جذب کنند. تمام این مواد می‌توانند باعث بروز علائم آلرژی از جمله سردرد و گلودرد شوند. تشک شما ممکن است مملو از مواد سمی باشد که تجزیه زیستی ندارند.

چگونگی رفع مشکل: روی یک تشک باکیفیت سرمایه گذاری کنید و بالش‌های خود را ماهانه بشوئید.

۴-سرخ کردن

به گفته محققان قطرات رها شده هنگام پختن غذای سرخ شده می‌تواند برای سلامتی تان مضر باشد. دانشمندان در تگزاس در جریان تحقیقات شان دریافتند هنگامی که مواد غذایی حاوی آب مانند بیکن با روغن پخت و پز تماس پیدا می‌کنند ذرات ریز گاز از طریق انفجار‌های کوچک آزاد می‌شوند. برخی از مولکول‌ها به قدری کوچک هستند که می‌توان آن‌ها را استنشاق کرد و برای سلامتی خطرناک هستند.

چگونگی رفع مشکل: مواد غذایی را در آشپزخانه با تهویه متناسب سرخ کنید و به جای آن ترجیحا از شیوه بخارپز کردن یا گریل کردن استفاده نمایید.

۵-شمع معطر

محققان دانشگاه ایالتی کارولینای جنوبی دریافته اند که شمع‌های معطر شاید در ظاهر بوی خوبی داشته باشند، اما می‌توانند به سلامت ریه شما آسیب برسانند. برخی از شمع‌ها به ویژه از نوع پارافینی آن می‌توانند سموم و مواد سرطان زا را آزاد کنند. این مواد می‌توانند بر روی افراد مبتلا به آسم و سایر بیماری‌های تنفسی تاثیر بگذارند. مطالعه‌ای انجام شده توسط انجمن شمع اروپا بیش از ۳۰۰ ماده شیمیایی سمی آزاد شده توسط شمع‌ها را بررسی کرد و سطوحی را یافت که می‌تواند برای حیوانات خانگی مضر باشد.

چگونگی رفع آن: برای آرامش خاطر شمع‌های طبیعی ساخته شده از موم زنبور عسل و سویا را بسوزانید.

۶-دستگاه بخور (رطوبت ساز)

براساس تحقیقات دانشگاه آلبرتا استفاده از آب لوله کشی در دستگاه بخور (رطوبت ساز) بیش از آن که مفید باشد ضرر دارد. تیم محققان آن دانشگاه دریافتند که استفاده از آب بسته بندی شده درون بطری برای کاربرد در دستگاه بخور بهتر است. مطالعه آنان نشان داد علیرغم آن که آب لوله کشی پس از رها شدن در هوا به سرعت تبخیر می‌شود مواد معدنی و نمک‌ها باقی می‌مانند. این ذرات به قدری کوچک هستند که می‌توانند وارد مجاری تنفسی شده و سپس به اعماق آن بروند.

چگونگی رفع مشکل: طبق نتیجه آن مطالعه نکته اصلی استفاده از آب درون بطری در یک دستگاه بخور است.

۷-جاروبرقی

نتیجه تحقیق محققان نشان می‌دهند که جاروبرقی خانه تان می‌توان شما را بیمار کند. نتیجه مطالعه‌ای انجام شده در دانشگاه فناوری کوئینزلند در بریزبن در استراایا نشان داد که برخی جاروبرقی‌ها گرد و غبار و باکتری‌ها را دوباره به هوا باز می‌گردانند. قرار گرفتن بیش از حد در معرض این ذرات می‌تواند منجر به عفونت و آلرژی شود.

چگونگی رفع مشکل: روی جاروبرقی‌ای سرمایه گذاری کنید که دارای فیلتر جذب ذرات با راندمان بالا باشد. این فیلتر‌ها به گونه‌ای طراحی شده اند که ذرات بیش تری را بیش از آن که رها سازند حذف نمایند.

۸-رنگ

کارشناسان می‌گویند نگهداری قوطی‌های رنگ در خانه می‌تواند به سلامتی شما آسیب برساند. بنزن یک ماده سرطان زا و نوعی ماده شیمیایی که به عنوان یک ترکیب آلی فرار شناخته می‌شود را می‌توان در برخی از رنگ‌ها به ویژه رنگ‌های روغنی یافت. آژانس حفاظت از محیط زیست ایالات متحده اعلام کرده که رنگ ذخیره شده معمولا در انبار یکی از منابع اصلی مواد شیمایی در خانه‌ها می‌باشد. تنفس آن در سطوح بالا می‌تواند باعث بروز سردرد، آبریزش بینی و خارش چشم شود. انجمن ریه امریکا اشاره کرده که استشمام آن در برخی افراد ممکن است باعث آسیب رساندن به سیستم عصبی شود.

چگونگی رفع مشکل: لوازم رنگی را که فورا استفاده نمی‌شوند دور بریزید.

۹-خوشبو کننده هوا

به گفته دانشمندان استرالیایی یک چهارم آن چه وارد خوشبو کننده‌های هوا می‌شود در دسته مواد سمی یا خطرناک طبقه بندی شده است. براساس نتیجه مطالعه‌ای انجام شده در سال ۲۰۱۵ میلادی توسط دانشگاه ملبورن مشخص شد که خوشبو کننده‌ها  بیش از ۱۰۰ ماده شیمیایی مختلف از جمله ترکیبات آلی فرار، فرمالدئید‌ها و فتالات‌ها را منتشر می‌کنند. نتیجه گزارش تحقیقی که توسط کالج آمریکایی آلرژی، آسم و ایمونولوژی انجام شد نشان داد ترکیبات آلی فرار یا به اختصار VOCs  موجود در خوشبوکننده‌های هوا با افزایش ۳۴ درصدی مشکلات سلامتی در افراد مبتلا به آسم مرتبط هستند. این ترکیبات عبارتند از بنزن، استون، کلروفوم، پرکلرواتیلن، استایرن و تولوئن.

چگونگی رفع مشکل: به خوشبو کننده‌های هوای طبیعی پایبند باشید برای این کار از مرکبات تازه استفاده کرده یا چای نعنا دم کنید. پنجره‌های خود را برای ورود هوای تازه و جابجایی هوا باز کنید.

۱۰-لاک ناخن

محققان دانشگاه استنفورد دریافتند مواد شیمیایی موجود در لاک ناخن می‌تواند خطرات عمده‌ای برای سلامتی ما از جمله مشکلات باروری و سرطان ایجاد کند. یک "سه گانه سمی" شامل تولوئن، فرمالدئید و دی بوتیل فتالات در این میان مقصر است. تولوئن حلالی که سطح صافی ایجاد می‌کند می‌تواند بر سیستم عصبی تاثیر بگذارد و باعث آسیب رساندن به قابلیت تولید مثل فرد مصرف کننده شود. دی بوتیل فتالات نیز با مشکلات مرتبط تولید مثل مرتبط است.

چگونگی رفع مشکل: از آن دسته از لاک‌های ناخن استفاده کنید که فاقد سه ماده شیمیایی خطرناک ذکر شئه هستند.

۱۱-کبابی کردن غذا

به گفته دانشمندان پختن یک شام به صورت کبابی کردن گوشت و سبزیجات بر روی اجاق گاز باعث افزایش انتشار ذرات ریزی شده که هوا را آلوده می‌کند. این ذرات ریز مشابه ذرات تولید شده توسط خودرو‌های دیزلی هستند و با خطر ابتلای فرد به بیماری قلبی، سکته مغزی و سرطان ریه مرتبط می‌باشند.

چگونگی رفع مشکل: همیشه غذا‌ها را در آشپزخانه‌ای با تهویه مناسب آماده کنید و در طول پخت و پز از هود استخراج کننده استفاده نمایید.

دیگر خبرها

  • لیلا بلوکات با «خارشتر» به صحنه تئاتر می‌آید
  • الان وقت حاشیه درست کردن، نیست؛ انتقاد لوتار ماتئوس از اولی هونس
  • خبرهایی از مهران مدیری، پریناز ایزدیار و لغو ۵ کنسرت
  • استفاده از زندگینامه شهدای بین المللی در کنگره بزرگداشت ۳ هزار شهید سمنان
  • چگونگی خدمات‌دهی به بیماران در زمان قطع سامانه نسخه‌نویسی الکترونیک بیمه سلامت
  • خلیج فارس نقشی راهبردی در کشور دارد
  • امام جمعه بندرعباس: خلیج فارس نقشی راهبردی در کشور دارد
  • بزرگداشت اکبر زنجان پور و دو جای خالی
  • حضور پررنگ چری در نمایشگاه خودرو پکن (فیلم)
  • ۱۱ آلاینده بیماری زای مخفی در خانه